Prvi dan pomladi v Argentini

Danes je v Argentini prvi dan pomladi in vsako leto se množice dijakov in študentov na ta dan zberejo v parkih Buenos Airesa in tam praznujejo (popivajo). Največ jih je v Palermu, ki je v centru Buenos Airesa in ime veliko travnatih površin in tudi nekaj jezerc. Za razliko od prejšnjih let je bilo letos sončno, temperatura pa celo do 25 stopinj,tako kot se spodobi za prvi dan pomladi 🙂 Prejšnja leta je pa kot pravilo na ta dan deževalo, tako da se ni dalo kaj dosti praznovat.

Po končanem šihtu sem hotela iti malo na sonce in na sprehod, ampak ne tukaj po mestu in med hišami. Tako sva se odpeljala do 30 km oddaljenega gozda blizu letališča Ezeiza, kjer je vsaj malo narave. Nazadnje sva se do tja pred nekaj meseci odpeljala z motorjem in sva pila mate na dekici, ki sva jo imela s seboj, zelo lepo 🙂 Danes pa sva šla z namenom da se malo sprehodiva in že ob avtocesti sva opazila ogromno avtov in zraven njih ljudi, ki so pili mate in otroke, ki so se igrali. Pri vhodu v gozd pa je bila policijska kontrola in so zaplenjevali ves alkohol, da se ga študenti ne bi mogli it napit v gozd. Naju niso nič preverjali, sva že zgledala tako nedolžno 😉 Tudi ob avtocesti so imeli nekaj policijskih kontrol in sva ravno videla ko so ustavili fanta in punco na motorju, punca pa še z dojenčkom v naročju. Cel kup norega folka. Nazaj grede sva videla pa na enem motorju 3 ljudi in še dojenčka je en imel v rokah.

V gozdu je zelo fajn ker imajo veliko žarov in zraven klopce in mize, da si kdorkoli lahko prinese s seboj meso in ga zapeče na žaru, je res super, pa še senca je v gozdu, da poleti ni prevroče. Bilo je polno družin ki so si pekle meso na žaru. Še malo naprej so bili pa študenti, v skupinicah so sedeli na travi in pili mate in še kaj (nisem tako podrobno gledala). V avtih so nabijali cumbio (glasba ki jo poslušajo predvsem reveži). Tudi na splošno je blo večina folka tam  revnega, vsi z enimi podrtimi avti, že nazadnje ni blo nobenga ki ne bi mel vsaj 15 let starega avta. Res čudno da samo reveži hodijo tja, ampak je Cristian rekel da bogataši pa pač hodijo v svoje vile, ki jih imajo v privatnih naseljih izven mesta.

Sprehodila sva se po eni na novo betonirani potki za pešce skozi gozd, potem pa šla nazaj. Tako sva tudi midva malo praznovala prvi dan pomladi 🙂

Tukaj je nekaj slikic iz clarin.com:

http://www.clarin.com/diario/2009/09/21/um/m-02003134.htm

Nekaj mojih bom pa naložila naslednjič v en albumček 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: