nekaj zanimivosti

No, zdaj sem se pa vrnila iz delovnih “počitnic” v Sloveniji in lahko spet kaj napišem. Najprej bom nekaj stvari, ki jih imam že dolgo pripravljene in je manjkalo samo še spravit jih v računalnik.

Ena od njih je prodaja avtov. Tukaj se prodaja ogromno avtov, od precej novih pa do kakšnih starih krip, za katere začuda kar še pokasirajo nekaj denarja. V Sloveniji avti veliko hitreje končajo na odpadu. Veliko je preprodajalcev avtomobilov; nekateri imajo svoj “salon”, nekateri pa avte kar parkirajo ob cesti in jih označijo, da se ve da so naprodaj. Prepoznavni znak je rumena plastenka, v kateri je bila v originalu Varekina (belilo), v katero potem nalijejo malo vode, da je ne bi veter odpihnil z avta. Ker pa vse žene prodajalcev ne porabijo toliko Varekine, včasih dajo kar kakšno prozorno kantico ali pa plastenko od Coca Cole ali kaj podobnega.

Cene starih avtov so pa tu kar nekajkrat večje kot v Evropi, s čimer se samo še povečujejo socialne razlike med ljudmi, ker si za 1000€ skoraj ne moreš kupiti rabljenega avta, mlajšega od 15 let.

En sosed kakšnih 200 metrov od tukaj ima ves čas dva ali tri avte zunaj pred hišo, s plastenkami na njih, in vedno so “oldtimerji”, celi rejnati in podrti, ampak ima vsak teden druge, tako da zgleda da posel laufa. Ravno zadnjič sem ga videla, kako je štrihal z rumeno barvo haubo od enega starega Renaulta, kar s tistim valjčkom ki jih majo pleskarji za stene štrihat 🙂

no pa še nekaj primerov:

http://picasaweb.google.com/alma.kavcic/Zanimivosti

Advertisement

2 komentarja to “nekaj zanimivosti”

  1. Monika Says:

    Keri smešni:)

  2. Prednovoletni čas v Buenos Airesu « Alma v Argentini Says:

    […] na določene malenkosti, ki jih omenjam, potem ko jih mimogrede vidite tukaj, recimo Gauchito Gil, nekaj zanimivosti, Razno in še […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: