Pizza libre

Pred nekaj časa smo šli večerjat (valda ob 11h zvečer), in so rekli da gremo na pico. Najprej smo jo hoteli naročiti na dom, potem pa smo se odločili da gremo ven. Šli smo v eno picerijo tipa “pizza libre”, kar po domače povedano pomeni “pojej kukr moreš”. To je v bistvu kot ena fast food restavracija, ker so stoli in mize podobni kot v McDonaldsu (nič kaj udobni). Na mizi imaš že svoj krožnik in kozarec. Usedeš se, pride ena punca in da na mizo listek, na katerega napiše koliko oseb je, na listek se pa zapisuje tudi kaj naročiš za piti. Nato ti sploh ni treba nič naredit, saj kelnarce hodijo mimo mize vsake 2-3 minute z okroglim pladnjem, na katerem ima kose različnih pic. Naenkrat lahko nese 8 kosov pice. Ko pride in se ustavi pri mizi samo rečeš kateri kos bi, pa ti ga da na krožnik. Če slučajno tiste pice, ki bi jo rad, ravno nima, ji rečeš, pa ti prinese naslednjič, ko gre mimo. Okoli hodi pa še druga kelnarca, ki skrbi za pijačo. Tako da pijačo naročiš pri tej, in zapiše na listek, kaj si vzel in ti prinese.

Pica s pomfrijem

tole je ena pica ki se mi je zdela zanimiva, ker je s pomfrijem 😉

drugače imaš pa na izbiro okoli 20 vrst pic :Menu s picami

mocarela, šunka in paprika, sir in paradižnik, s hrenovko, pomladna, z ananasom, kalabrijska, s čebulo, fugazzetta (z olivami in sirom), provansalska (česen, orehi, paradižnik), s krompirčkom, s šunko, s panceto, s koruzo (njami), z mletim mesom, z blitvo in belo omako, s sirom roquefort, z inčuni, s šampinjoni, z zelenimi olivami, s črnimi olivami, s sirom provologne, z jajcem, z baziliko in  nazadnje palmitos (kot eni šparglji al kej).

ok, se pravi da jih je blo 26 😉  enkrat sem že omenila da si tukaj ne naroči vsak svoje pice…ampak ko greš pa sem, pa pomoje poješ še kaj več kot bi bla ena pica…dokler gre, gre. jaz sem glih en košček preveč pojedla tako da sem šla samo spat ko smo prišli domov 😉

mal me je skrbelo kuk bo treba na koncu te požrtije plačat (no, recimo en normalen človek poje od 5-7 koščkov, več težko), se mi je zdel da bi zihr tam okol 5€, že za eno pico bi tuk dal. Noja, saj sem se spomnla da pica ko greš ven pride tam okol 3-4€. Na koncu pa šok: 2,30€ na osebo! faak… pa res so ble ful dobre pice,  glih prav tenko in mehko testo, pa res se mi zdi dober način ker ti ni treba izbrat katero pico bi, ampak lahko probaš 6 (no, kukr moreš) različnih 😉  jaz se nikol ne morem odločt katero bi ko grem v picerijo, pa še veš ne za zihr če bo dobra.

Sicer pa moram rečt da ura res ni bla prava (vsaj za moje navade), da se nažreš do fertika ob polnoči…  pa tud najbolj zdravo ni  jesti pico, ampak bomo zihr še šli 🙂 res se da pocen prehranjevat tle. Če pomislim da v Ljubljani za en kos pice na Miklošičevi daš 1,5€ al 2€ al kukr je že ratal.

One Response to “Pizza libre”

  1. Carlitos Says:

    Hola Alma!

    Nekaj te moram popravit, s dovoljenjem seveda 😉 Fugazzetta je pica s čebulo in sirom (una de mis favoritas, njami!).

    Nada más! =)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: