Božič

Božič se tukaj praznuje rahlo drugače kot pri nas. Predvsem zato, ker ni snega in ker je toplo. In ker je dan bolj dolg.

Da malo opišem, kako smo praznovali. Že kakšnih deset dni pred božičem je Cristianova babica Ellen pripravila škatlico z listki, na katerih so bila napisana naša imena. Vsak je žrebal en listek in potem je moral kupiti darilo za tistega, kogar je žrebal. Jaz sem izžrebala Diegota, kar je bilo super, ker njega, poleg Cristiana, najbolj poznam 🙂 Že takoj sem vedela, kaj mu bom kupila, in sicer en “ornk” album za slike, ker nima nobenega dostojnega albuma, ampak samo tiste polivinilaste, ki jih dobiš zraven slik ko jih daš razviti. Tako da sem mu kupila en lep album za 200 slik 13×18 s trdimi platnicami, prevlečenimi z riževim papirjem.

Na božični dan smo se vsi zbrali v hiši od dedka Pavleta (Pablota) in Ellen. Tja smo prinesli zavita darila. Prispeli smo okoli desetih zvečer. Tam smo povečerjali. Ker je tukaj v tem času tako toplo, ne jedo tople večerje, kot pri nas, ampak hladno. Sploh ne ne spomnim kaj je vse bilo na mizi. Skratka, bila je zelo okusna hladna pečenka, trdo kuhana jajca, uni tamali paradajzki cherry, narezani kosi polnjenega piščanca (pohlajeni), pašteta, salama (kot ljubljanska), francoska solata, rdeča pesa, olive, navadna solata, cel kup solat, kaj jaz vem, (jih niti ne porajtam) 😉 za pit pa obvezna Coca Cola, belo in črno vino ter soda (gazirana voda).

Po večerji je prišel posladek, in sicer potica (dedkova slovenska dediščina ;)) ter pan dulce (pannetone, lahko je s koščki sadja, lahko pa s koščki čokolade) . Potem pa še sladoled z omako iz jagod in jabolčni štrudl.

Na tej povezavi si lahko ogledate fotografije iz božične večerje in od naslednjega dneva:

http://picasaweb.google.com/alma.kavcic/BoINiVeErInBoI

Potem se je pa začelo vojno stanje zunaj na ulici. Zdelo se mi je še malo huje kot v Ljubljani za novo leto. Pokalo je kot za stavo, petarde, rakete, kaj jaz vem kaj vse. Imeli smo odprto okno, zato se je še bolj slišalo, kot bi se pri nas (ker imamo ponavadi zaprta okna ker je zunaj mraz). Potem smo šli malo ven in gledali še goreče balone, ki sem jih že opisala. Škoda, da nismo nobenega imeli. Leteli so zelo hitro, ker je pihal veter. Do polnoči smo povečerjali, potem smo pa razdelili darila. Dobila sem cel kup daril, res nisem pričakovala toliko 🙂

Na večerji smo bili do enih, potem sva šla pa do enega prijatelja, kjer se je zbrala cela druščina mladih. Po poti sva videla cel kup ljudi zunaj na ulici, od otrok do starejših, kako sedijo na verandah in se pogovarjajo, gledajo ognjemete in se zabavajo. Zgleda čisto drugače če so v kratkih rokavih 😉

Potem smo bili nekaj časa skupaj tam, okoli štirih smo se pa odpravili v center v diskoteko. Bilo je super, edino malo preveč elektronske glasbe za moj okus, na začetku. Ni bil še taprav feeling, zato smo šli na dvorišče zadaj, kjer so tudi imeli šank in mehke in velike klopi za usest se. Kar hitro se je začel delat dan, ampak smo kar sedeli tam zunaj en čas. Bilo je oblačno, zato ne morem reči da sem videla sonce 😉 Vsi so že šli, midva sva pa še ostala do ene pol 6h. Ko sva se odpravila domov (je bil že ornk dan zunaj), sva morala iti čez disko nazaj, noter pa tema in cel žur. Tako da sva kar ostala in smo plesali in je blo res fajn ker se je iz Žirov treba že kar daleč peljat kam, kjer lahko plešeš. Na koncu smo šli domov ob pol osmih zjutraj.

Prilagam nekaj utrinkov iz diska, da malo vidite modo in druščino 🙂

http://picasaweb.google.com/alma.kavcic/Comodo

Sem se odločila, da raje dam malo več slik na Google s Picasso ker je zelo enostavno, pa tukaj na blogu veliko dlje traja pa tudi prostora ni prav veliko.

No, potem sva šla spat za štiri ure, potem pa na kosilo, ki je na slikah v zgornjem albumu. Tudi za kosilo so bile hladne jedi, pečena govedina s peteršiljem, tamali paradajzki in sir, polnjen piščanec, francoska solata, hladen krompir v kosih, ogromen hamburger, zelenjavna pita in hladna pečenka.

Po kosilu so se otroci igrali na bazenu, bili so Gabrielina nečaka Juan Cruz in Guadalupe ter Cristianova “tamala sestrična” Brenda Macarena. Res so bli luštkani. Skratka tako je minil božični dan.

2 komentarja to “Božič”

  1. Sara Says:

    Sele danes sem od mami dobila link, tko da sem malo bolj na tekocem. Je prav fino brat tvoje dozivljaje, tako da upam, da te ne bo prevec hitro minilo 🙂
    Zelim ti eno super leto, kjerkoli ze bos :), pa vsem mojim sorodnikom in tvojim prijateljem tudi.

  2. Ksenija Says:

    Midva sva bila v Argentini za Božič/Novo leto 2006, lani pa vsa bila v Sloveniji. In lani je Carlitos izjavil, da so prazniki v SLoveniji totalno bedni (predvsem Novo Leto) in da noče več praznovat tle. 😦 Tako, da sedaj imava v planu, da bova naslednje praznike preživela spet v Argentini.

    Ej, eno vprašanje morada mal mimo, ker nisem še prebrala vseh tvojih objav in ne vem ali si morda kaj pisala o tem al ne … Glede na to, da si rekla, da sta šla jest zajtrk (ena izmed najnovejših objav) v slovenski dom v San Justo me zanima, če je tvoj Cristian slovenski Argentinec?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: