Cene bencina

No, danes je bil res naporen dan, delala sem do pol štirih, potem sva šla na popoldanski počitek na vrt h Cristianovim staršem, kjer se je vrgel v bazen s pretežno umazano vodo (če z eno mrežco z vrha pobereš liste to zame še ne pomeni da je voda zdej lepa, če je dno skoraj črno od ostale umazanije, ki jo veter napiha). Bil je zelo vroč dan, 33 stopinj v senci. Pa se poletje še začelo ni! Poletje se uradno začne 21. decembra. No, saj manjka samo še 3 dni. No, jaz sem se namakanja v vodi danes vzdržala, sem pa (v senci) brala revijo Ona, ki sem jo prihranila še iz letala od Brnika (ups, letališča Jožeta Pučnika) do Pariza. Sem imela srečo da je bila ravno tisti dan Ona Delova priloga.

Potem sva šla v San Justo, ki je mesto, oddaljeno približno 5 km od tukaj, kupit božično darilo. Oglasila sva se še pri njegovem starem atu Pavletu, ki je Slovenec (bil je doma blizu Žirov) in je po vojni, leta 48, odšel v Argentino. Z menoj se skoraj vedno loti govoriti slovensko, pa mu kar dobro laufa, čeprav nima dovolj priložnosti za pogovor, ker je njegova žena Danka, otroci in vnuki pa govorijo samo špansko. No, sam je kriv, bi jih pa navadil, ane.

Skratka hotela sem napisat tukajšnje cene bencina, da vam malo naredim skomine 😉

diesel – 0,43€ za liter

bencin – 0,50€ za liter

zemeljski plin za avto- 0,19€ za liter (pri nas 0,58€) – mislim da avti, ki imajo tak sistem, pokurijo od 10-20% več na 100 km kot navaden bencin. Tukaj je zelo razširjeno, saj pride prevoz zelo poceni, črpalke so pa brez pretiravanja na vsakih 100 metrov (v Sloveniji jih je na plin vsega skupaj mislim da 7).

jutri pa malo več, da se bolj razpišem 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: